Vragen? Bel ons 088 765 1000 | info@leys.nl
Laden
Product(en) toevoegen...


De historie van Polvo


De ijzerwarenvakhandels van Polvo zijn al jaren een begrip in de bouw en industrie. Vandaag de dag bestaat Polvo uit 14 ijzerwarenvakhandels. Polvo bv is net als zusteronderneming Isero onderdeel van Grafton Group plc, een beursgenoteerd bedrijf met zijn hoofdkantoor in Dublin, Ierland. Bekijk hieronder de tijdlijn van de geschiedenis van Polvo. 

1981

Pallieter Group wordt opgericht


Om de historie van Polvo in kaart te brengen, beginnen we bij de Pallieter Group. Deze holding wordt in 1981 opgericht, en er worden verschillende werkmaatschappijen ondergebracht. De naam Polvo komt pas wat later voor het voetlicht.
Image title
1986

G. Leys en Zoon wordt overgenomen door Pallieter


Pallieter Group neemt de firma Leys over. De naam Leys, 'Pioniers in IJzerwaren', is al sinds de oprichting in 1918 een begrip in Steenbergen. Leys is in de loop der jaren uitgegroeid tot dé technische groothandel van Zuidwest Nederland.
Image title
2002

Leys neemt ijzerwarenhandel Kruyt over


Leys gaat uitbreiden en neemt ijzerwarenvakhandel Kruyt over. Kruyt is op 8 maart 1890 opgericht door de gebroeders Té en Jan Kruyt in Leiden. Kruyt heeft sinds jaar en dag een sterke marktpositie in het westelijke kustgebied van Nederland.
Image title
2005

Kruyt neemt Lekkerkerker over


In 2005 neemt Kruyt de firma Lekkerkerker over. Lekkerkerker is in 1908 opgericht en heeft verschillende vestigingen in en rondom Utrecht. Met deze acquisitie wordt de marktpositie van het bedrijf in het midden van ons land versterkt.
Image title
2006

Leys neemt Holtgrefe over


Het Brabantse Holtgrefe wordt in 2006 overgenomen door de firma Leys. Holtgrefe is in 1932 opgericht en is ten tijde van de overname al een begrip in Brabant. Door de samenwerking met Leys kan Holtgrefe haar klanten nu nog beter van dienst zijn.
Image title
2007

Polvo wordt opgericht


Polvo bv wordt in 2007 opgericht, en valt destijds onder de Pallieter Group. Alle ijzerwarenvakhandels van Pallieter vallen vanaf 2007 onder Polvo. Hiermee is de basis gelegd voor een sterk bedrijf dat in de toekomst kan blijven groeien.
Image title
2008

Polvo neemt Van der Stad over


IJzerwarenhandel Van der Stad wordt in 2008 overgenomen door Polvo. Van der Stad is 100 jaar eerder, in 1908, in Nijmegen opgericht door Cornelis van de Stad, in opdracht van de Vereenigde IJzerhandel te Haarlem.
Image title
2011

Opening centraal magazijn Polvo


In 2011 wordt het nieuwe centraal magazijn/hoofdkantoor van Polvo aan de Tradeboulevard in Moerdijk opgeleverd. De bevoorrading van de vestigingen wordt vanaf nu centraal geregeld. Ook de afdelingen administratie, marketing/e-commerce, personeelszaken, ICT, facilitair en backoffice/inkoop vestigen zich op het nieuwe hoofdkantoor.
Image title
2012

Polvo neemt Dubson over


Dubson heeft een rijke historie en is al sinds de oprichting in 1959 een sterke naam in Barendrecht en omstreken. In 2012 wordt Dubson toegevoegd aan de Polvo-familie. Na de overname handelen er zes verschillende ijzerwarenvakhandels onder de vlag van Polvo.
Image title
2014

Polvo neemt Kobam over


Kobam in Dongen is in 1995 opgericht. De groothandel specialiseert zich in het leveren van materialen, gereedschappen, bedrijfskleding en PBM's voor bouw en industrie. Vanaf 2014 hoort ook Kobam bij de Polvo-familie. In 2024 verhuisd de vestiging in Dongen naar Leys Tilburg en verdwijnt de naam Kobam.
Image title
2014

Polvo neemt Van den Ham over


Technische groothandel Van den Ham, opgericht in 1963, heeft een rijke geschiedenis van meer dan vijftig jaar in de branche. In 2014 wordt het bedrijf overgenomen door Polvo. Deze overname heeft bijgedragen aan de verdere groei en ontwikkeling van Van den Ham.
Image title
2015

Polvo neemt De Schakel over


De Schakel is opgericht in 1953. Het bedrijf uit Huizen heeft een lange geschiedenis als groothandel voor bouw en industrie. In 2015 werd er een mijlpaal bereikt, toen Polvo het bedrijf overnam. Hierdoor is de positie van De Schakel als waardevolle partner binnen de sector versterkt.
Image title
2015

Invoering nieuwe huisstijl Polvo


In 2015 worden Polvo en alle groothandels voorzien van een nieuwe huisstijl. Het nieuwe logo bestaat uit een scharnier en als steunkleur wordt geel gekozen. Het scharnier staat voor verbondenheid met elkaar, de klant en de markt.
Image title
2016

Polvo neemt Hendriks over


Hendriks is opgericht in 1951 en heeft vestigingen in Uden en Best. In 2016 wordt Hendriks met trots verwelkomd in de Polvo-familie. Met deze overname versterkt Polvo haar positie als toonaangevende speler in de branche.
Image title
2017

Polvo neemt Zwaard over


IJzerhandel Zwaard mag zich sinds 2017 lid van de Polvo-familie noemen. Het Delftse bedrijf bestaat al sinds 1945 en is een bekende naam voor bouw en industrie in Delft en omstreken. Na de overname heeft Polvo er weer een regionaal sterke vestiging bij.
Image title
2017

Polvo neemt MB Tools over


Sinds 2017 is ook MB Tools uit Etten-Leur onderdeel van Polvo. De vestiging krijgt een make-over in de stijl van Polvo en zal voortaan verder gaan als Leys Etten-Leur. Hiermee wordt de naam Leys regionaal versterkt. Bovendien kunnen klanten in de regio nog beter bediend worden.
Image title
2018

Polvo neemt Van Enckevort over


In 2018 wordt Van Enckevort overgenomen door Polvo. Van Enckevort heeft diverse vestigingen verspreid door heel Limburg en in Oost-Brabant. Het bedrijf is in 1900 opgericht en heeft dus een lange historie in de branche.
Image title
2019

Pallieter Tools verkoopt Polvo aan Grafton Netherlands BV


In 2019 doet Pallieter Polvo van de hand en wordt Polvo overgenomen door het Ierse Grafton Group plc. Grafton is een internationaal bedrijf met ijzerwarenvakhandels en bouwmarkten in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk.
Image title
2019

Polvo neemt Kooning Schiphol over


Kooning wordt in 2019 door Polvo overgenomen. Kooning is in 1973 opgericht en heeft een unieke locatie in Schiphol. Met de overname van Kooning heeft Polvo er een sterk filiaal in Noord-Nederland bij.
Image title
2021

Polvo neemt Van den Anker over


Van den Anker uit Katwijk voegt zich in 2021 bij de Polvo-familie. Het familiebedrijf Van den Anker is in 1956 opgericht en heeft een sterke naam in Katwijk en omgeving. Met deze aanwinst wordt de marktpositie van Polvo in West-Nederland verder versterkt.
Image title
Laden
Laden
Ok